Gmail veya Google hesabınızdan uzaktan nasıl çıkış yapılır ?

Birinin başka bir cihazdan Google veya Gmail hesabından çıkış yapmayı unuttuğu zamanlar vardır. Cihaza erişimleri olmasa bile, bunu uzaktan nasıl yapabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.
Başka bir cihazdan Google veya Gmail hesabınızdan çıkış yapmayı unuttuğunuz ve birisinin önemli belgelere ve diğer verilere erişebileceğinden korktuğunuz zamanlar vardır. Google, akıllı telefonunuzu veya PC’nizi kullanarak yapabileceğiniz hesabınızdan uzaktan çıkış yapma seçeneği sunduğu için endişelenmenize gerek yok.

Bir tarayıcı penceresini kapatmanın Google hesabı oturumunuzu kapatmayacağını ve bilgisayarı veya akıllı telefonu yeniden başlattıktan sonra bile herkesin bu hesaba erişebileceğini unutmamak önemlidir.

Google veya Gmail hesabınızdan uzaktan nasıl çıkış yapılır
Adım 1: Akıllı telefonunuzda Gmail uygulamasını açın ve ekranın sağ üst köşesinde bulunan profil simgenize dokunun. “Google Hesabınızı yönetin”e dokunun. Alternatif olarak, akıllı telefonunuzun ayarlar bölümünü ziyaret edebilir > aşağı kaydırabilir > ‘Google’a dokunabilirsiniz. Burada da aynı seçeneği bulacaksınız.

Adım 2: “Google Hesabınızı yönetin”e dokunduğunuzda, “Google Hesabı” sayfasına yönlendirileceksiniz. Burada Ev, Kişisel bilgiler, Güvenlik ve daha fazlası gibi seçenekleri göreceksiniz.

Adım 3: Ekranda sağa kaydırarak “Güvenlik”e gidin.

Adım 4: “Cihazlarınız” bölümünü bulana kadar aşağı kaydırın ve ardından “Cihazları Yönet”e dokunun. Artık Google veya Gmail hesabınızda oturum açmış olan cihazların bir listesini göreceksiniz.

Adım 5: Bilinmeyen bir cihazın hesabınıza erişimi olduğunu keşfederseniz, üç noktalı simge > Oturumu kapat’a dokunarak erişimi uzaktan iptal edebilirsiniz. Oturumu kapatmak isteyip istemediğiniz tekrar sorulacak, bu nedenle yanlışlıkla oturumu kapat düğmesine dokunursanız hiçbir şey olmayacak.

“Oturumu kapat” düğmesine iki kez dokunduğunuzda Google, “Ancak bazı uygulamaların hâlâ erişimi olabilir. Üçüncü taraf uygulamalara Google Hesabınıza erişim izni verdiniz. Bu cihazda bir üçüncü taraf uygulaması yüklüyse, hesabınıza erişmek için bu uygulama yine de kullanılabilir. Cihaza yüklenmiş olabilecek uygulamalara erişimi iptal edebilirsiniz.”

Bu, temel olarak, Google hesabınızı kullanarak oturum açmak için kullandığınız uygulamaların, Google hesabınızdan çıkış yapsanız bile o telefonda kullanılabilir olacağı anlamına gelir. Bu nedenle, eski bir telefondan geçiş yapıyorsanız, tüm uygulamalardan çıkış yaptığınızdan emin olun.

Google, “Bir üçüncü tarafa Google Hesabınıza erişim izni verdiğinizde, hassas, özel bilgileri okuyabilir, düzenleyebilir, silebilir veya paylaşabilirler. Bir üçüncü tarafa Google Hesabınıza erişim izni vermeden önce, verilerinizi nasıl kullandıklarını ve nasıl güvende tuttuklarını öğrenmek için üçüncü taraf uygulama veya hizmetin gizlilik politikasını ve güvenlik açıklamalarını okumalısınız.”

Sen bu siteye gidebilirsiniz Google Hesabınızda ve verilere erişim site ve uygulama isimlerini bilmek istiyorsanız. Sayfa, erişimi iptal etmenize bile izin verir.

Güvenlik bölümünde her değişiklik yaptığınızda Gmail’in size her zaman bir bildirim göndereceğini unutmamak önemlidir. “Cihazları Yönet” bölümünde değişiklik yaptığınızda, Google anında son güvenlik etkinliğini kontrol etmenizi ister. Bu nedenle, şüpheli bir şey fark ederseniz, hesabın şifresini değiştirerek hesabınızın güvenliğini hemen sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir